Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

60 uur lang bidden in wrak op zeebodem

Nigeriaanse kok bracht drie dagen door in luchtbel zinkend schip

in Geloven

Op internet zijn beelden verschenen van een Nigeriaanse kok, die als Jona zo’n drie dagen wist te overleven in een gezonken schip. Na zestig uur trof een team Nederlandse duikers tot hun eigen ontzetting de uitgedroogde kok in de luchtbel van één van de cabines aan. Kok Harrison Okene noemt zijn redding een “teken van goddelijke verlossing.”

Op de sleepboot van de 29-jarige Okene bevinden zich op het fatale moment zo’n twaalf bemanningsleden. Vroeg in de ochtend van 26 mei maakt het schip een ongelukkige manoeuvre, waardoor het schip kapseist en zinkt.
 
De avond daarvoor had zijn vrouw nog een sms gestuurd met een Bijbeltekst: “O God, verlos mij door uw naam, red mij. De Heer bewaart mijn leven.”
 
Op de video is te zien hoe een duiker schrikt, als hij opeens een tikje op zijn schouder krijgt van Okene: “Hij leeft! Hij leeft!” De duikers geven de duiker warm water en een zuurstofmasker. Okene brengt vervolgens eerst nog eens zestig uur door in een decompressiekamer voor hij weer echte frisse buitenlucht mag inademen.
 
De kok weet niet of hij ooit nog weer gaat varen. "Ik riep tot God en Hij gaf uitredding. Ik weet niet wat het water gestopt heeft in dat kamertje. Maar de rest van mijn leven is niet genoeg om Hem voor dit wonder te danken."

Moment divers find man alive in sunken ship off Nigerian coast

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Les in genade

Les in genade

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Vragen over de heilige Geest

Vragen over de heilige Geest

Vandaag vieren we Pinksteren. Niet iedereen weet tegenwoordig nog wat dat feest inhoudt en betekent. Deze keer zal ik het nog eens op een eenvoudige...

Arie van der Veer

Onze Vader in NBV op 3 punten aangepast

Onze Vader in NBV op 3 punten aangepast

Verbeterde versie voorgelegd aan publiek

bijbel 15 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’