Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

2013 | Tranen voor Herman Brood

Andries Knevel blikt terug op indrukwekkend gesprek in 2013 met Henk Binnendijk

In 1994 stapt Henk Binnendijk het atelier van Herman Brood binnen. Twee werelden die elkaar niet raken, zou je denken. Toch blijkt het een bijzondere ontmoeting, die veel kijkers bijblijft. Andries Knevel blikt er samen met hem op terug – en is onder de indruk van Henks bewogenheid.

Vanwege Henks enorme compassie met Herman Brood, is dit Andries’ favoriete fragment uit 2013. “Henk barst in huilen uit als hij denkt aan het moment dat hij Herman bij de hemelpoort ziet naderen. Herman is iemand die ver van hem af stond, en toch ook niet.”
 
Welk EO-fragment uit 2013 heeft veel indruk op jou gemaakt? Deel ‘em hier!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons