Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Winnaars Zilveren Duif bekendgemaakt: de beste christelijke muziek in Nederland

Awards voor beste christelijke muziek vanavond uitgereikt tijdens galadiner

in Mediatips

Vanavond zijn tijdens een galadiner de winnaars bekendgemaakt van de Zilveren Duif. De awards zijn bedoeld voor alle Nederlandse christelijke artiesten.

Janine Beens (foto) heeft volgens de jury het beste album van het afgelopen jaar gemaakt. De oeuvreprijs ging naar Wim Pols. Het koor Soli Deo Gloria uit Urk gaat ervandoor met de prijs voor de beste gewijde muziek, terwijl Kinderopwekking nr. 23 de beste muziek voor kinderen maakt. Junus Manuputtij heeft met The story of a child de beste instrumentale muziek gemaakt. De aanmoedigingsprijs ging naar Niemandsland van Het Vreemdelingencollectief. 

Het nummer Justice Song van Wixley wint in de categorie 'beste lied'. Het nummer ontstond doordat William Wixley geraakt werd door de statistieken over de moderne slavernij. William tegen EO Visie: "Eerlijk gezegd zocht ik inspiratie voor een liedje. Toen ik las dat er tegenwoordig naar schatting 27 miljoen slaven zijn – meer dan toen de slavernij werd afgeschaft! – vond ik dat ongekend. Zeker de persoonlijke verhalen komen binnen. In het nieuws hoor je er weinig over, maar ja, kinderen die misbruikt worden in bordelen... dat wil je gewoon niet weten." 

Eerder spraken we muzikant Rob Favier en juryvoorzitter André Rouvoet over de Zilveren Duif-awards. De interviews zijn op onze site terug te lezen. 

Foto: Wilfred Hardeman

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk
Sharon Kips te gast bij Andries

Sharon Kips te gast bij Andries

'Zowel met mijn stem als met mijn relatie met God is het goed gekomen'

christelijke...
Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans