Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Rechter: asielzoekers moeten kraakpand uit

"we staan weer op straat''

in Nieuws

De asielzoekers die in een gekraakt kantoor aan de Amsterdamse Weteringschans verblijven, moeten daar binnen 3 dagen uit. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam maandag in een kort geding bepaald.

De asielzoekers waren niet aanwezig tijdens de zitting. De groep betrok het pand in oktober, nadat ze eerder al weg moesten uit de zogeheten Vluchtflat in Amsterdam-West. Het pand is eigendom van het farmaceutische bedrijf Bayer, dat het proces had aangespannen.

Het gaat om een groep uitgeprocedeerde asielzoekers die al een jaar door Amsterdam zwerft. Eerder verbleven ze al een tijd in een kerk in Amsterdam-West en in een tentenkamp. Het is niet duidelijk waar de vluchtelingen nu naar toe moeten. "Geen idee, we staan weer op straat'', aldus een woordvoerder van de actiegroep Wij zijn hier.

De asielzoekers hebben al aangegeven dat ze het pand vrijwillig zullen verlaten. De groep om wie het gaat is volgens de woordvoerder uitgegroeid tot 220. Volgens hem zijn velen nog in procedures verwikkeld voor een verblijfsvergunning.

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’