Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus waarschuwt: 'Valse profeten, volg hen niet!"

Paus waarschuwt voor de invloed van valse verlossers in zondagsmis

in Nieuws

Paus Franciscus heeft zondag in zijn Angelustoespraak de gelovigen gewaarschuwd voor valse verlossers en nepheiligen. Verder riep de paus op tot gebed voor de vele christenen die waar ook ter wereld worden vervolgd.

(imported body)

Franciscus sprak over de evangelielezing van de zondagsmis (Lc. 21,5-19) waarin Jezus profeteert over de val van Jeruzalem en de komst van de Mensenzoon. De paus zei dat deze passage twee belangrijke boodschappen heeft: "Ten eerste, laat je niet meevoeren door valse messiassen en laat je niet door angst verlammen. Ten tweede, beleef deze tijd als een tijd van getuigenis en volharding."

Waar het voor de christenen volgens de paus op aankomt is het vermogen om de geest van God te onderscheiden van de boze geesten. "Vandaag de dag zijn er vele valse profeten, nepheiligen en persoonlijkheden die de hoofd en harten van mensen, vooral jongeren, willen beïnvloeden. Volg hen niet!" 

Franciscus voegde eraan toe dat Jezus ons helpt om onze angsten te bedwingen als we worden geconfronteerd met "oorlogen, revoluties en natuurrampen".

Bron: RKK

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan