Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Paus maakt zich doelwit maffia"

in Nieuws

Paus Franciscus' kruistocht tegen corruptie maakt hem tot doelwit van de maffia. Dat zegt de Italiaanse officier van justitie Nicola Gratteri. Hij bestrijdt de maffia in Zuid-Italië.

(imported body)

Volgens Gratteri worden maffialeiders die zakendoen met corrupte geestelijken zenuwachtig van Franciscus' pogingen om het kerkelijk bestuur transparanter te maken.

Witwassen
Zo heeft de paus ingestemd met de reorganisatie van de bank van het Vaticaan, het Instituut voor Religieuze Werken. Al jaren zijn er verdenkingen dat de bank wordt gebruikt om maffiageld wit te wassen.

Gratteri sluit niet uit dat maffialeiders de paus weg willen hebben. "Daar denken ze zeker over na. Ze kunnen gevaarlijk zijn", zei hij. Hij zei niets over concrete aanwijzingen voor een aanslag op de paus.

Banden met maffia
Hij hekelde ook de contacten van priesters en bisschoppen in Zuid-Italië met lokale maffialeiders. Dat vergroot de macht van de maffia en het aanzien van zijn leiders bij de bevolking, zegt hij.

Bron: NOS

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 november 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018