Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Oud-leiders Doorbrekers beginnen opnieuw in Amersfoort

"Bidden en samen zoeken naar de richting die we inslaan"

in Nieuws

Het voormalige leidersechtpaar van christengemeente de Doorbrekers in Barneveld en Amersfoort wil in Amersfoort opnieuw beginnen. Het stel vertrok in september uit de gemeente, nadat door een leiderschapscrisis een "onwerkbare situatie" was ontstaan.

Cees en Wouta van der Hout waren betrokken bij Doorbrekers vanaf de start in 2005. Het echtpaar gaf tot voor kort leiding aan het pastoraat, de huiskringen en de cursussen.
 
Voorlopig organiseren ze om de twee weken een bijeenkomst in congres- en evenementencentrum Rijtuigenloods in Amersfoort, “om te bidden en samen te zoeken naar de richting die we inslaan”, aldus Cees van der Hout maandag tegen het Reformatorisch Dagblad.

Cees van der Hout ontkent dat er nu een ‘concurrerende’ gemeente ontstaat. “Weet je, ik respecteer elke kerk”, licht hij toe in het Nederlands Dagblad. “Wij willen graag het goede nieuws verspreiden en er wonen genoeg mensen in Amersfoort die nog niet naar een kerk gaan.” 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Bijzonder orgel hangt met ducttape aan elkaar

Bijzonder orgel hangt met ducttape aan elkaar

Restauratie Freytag-orgel Warffum gaat bijna half miljoen kosten

Joëlle Post

kerk
Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Pastor uit Pittsburgh rijdt Bentley, terwijl zijn kerk in arme buurt staat

Gert-Jan Schaap

kerk
Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Superschattig: peuter zingt 'Bless the Lord' in de kerk

Aanbiddingsleider in de dop

Joëlle Post

kerk

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips