Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kerken staan weer open voor asielzoekers Vluchtkantoor

in Nieuws

‘Toekomst asielzoekers Vluchtkerk ongewis’ was de kop die maandag in het nieuws verscheen. Op die dag besloot de rechter dat de vluchtelingen het gekraakte kantoor, waar ze nu ruim een maand verblijven, moeten verlaten. Op de vraag waar de asielzoekers nu terecht kunnen, is inmiddels een antwoord: ze zijn weer welkom bij de plaatselijke kerken.

Van kerk naar flat naar kantoor… naar kerk. De vluchtelingen zwerven al ruim een jaar door Amsterdam. Sinds begin oktober bivakkeerde de groep in een gekraakt kantoor, maar de eigenaar van het pand, het farmaceutische bedrijf Bayer, wilde het gebouw weer terug.
 
Kerken
Toen de vluchtelingen anderhalve maand geleden uit hun gekraakte pand werden gezet, konden ze terecht bij de kerk. Enkele dagen konden ze verblijven in verschillende kerken. En nu dus weer.
 
“Ook nu gaat het om opvang voor een paar nachten,” meldt Gerhard Scholte, voorzitter van de taakgroep vluchtelingen van de Raad van Kerken Amsterdam en predikant van de Keizersgrachtkerk, aan het ND. “Langer dan dat lukt de kerken niet. Het is niet zo dat wij zomaar een gebouw in de aanbieding hebben. Bovendien is de opvang de verantwoordelijkheid van de overheid.”
 
Volgens Scholte hebben de kerken nog geen locatie gevonden. “Ik ben hard aan het rondbellen. Waarschijnlijk is de opvang vanaf donderdagnacht nodig.”
 
 
Bron: ND

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

2Doc: Gangway to a Future – Vluchtelingen redden op zee

2Doc: Gangway to a Future – Vluchtelingen redden op zee

Woensdag, 22.40 uur NPO 2

1 augustus 2018
Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

20 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan