Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Kerk in Actie gaat twee miljoen euro bezuinigen

Minder geld voor projecten en partners die steun ontvangen

in Nieuws

Kerk in Actie, de diaconale en zendingsorganisatie van de Protestantse Kerk, gaat volgend jaar ruim twee miljoen euro bezuinigen. Dat meldt het Nederlands Dagblad.

De reden voor de bezuiniging is de teruglopende giftenstroom van kerkelijke gemeenten en particulieren. De begroting voor volgend jaar is 27 miljoen euro, tegenover ruim 29 miljoen dit jaar. Projecten en partners die steun ontvangen, kunnen dus rekenen op minder geld.
 
Volgens programmamanager Evert Jan Hazeleger lopen de inkomsten terug vanwege de economische crisis en een dalend ledenaantal van de Protestantse Kerk. “De effecten van de crisis zie ik vooral terug in de giften van particulieren. Ze maken wel geld over, maar het bedrag is lager. Ook diaconieën geven minder doordat het rendement op vermogen lager is. En minder kerkleden betekent minder geld.”
 
Draagvlak vergroten
Hazeleger is van plan om het tij proberen te keren. “Onze achterban steunt een veelheid aan organisaties. Daar is niets op tegen, maar we hopen wel ons draagvlak te vergroten door duidelijk te maken dat wij werken namens de Protestantse Kerk. Onze hoop is dat op de lange termijn onze inkomsten stabiliseren.”
 
 
Bron: ND

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Fors meer arme mensen vragen kerk om hulp

Fors meer arme mensen vragen kerk om hulp

Kerk in Actie presenteert nieuw armoedeonderzoek

christelijke...
Syb van der Ploeg zingt op straat

Syb van der Ploeg zingt op straat

Zanger Syb van der Ploeg geeft als straatmuzikant op donderdag 13 december 2012 een marathonconcert op 10 verschillende treinstations door Nederland,...

christelijke...
Naar de kerk op oudejaarsavond

Naar de kerk op oudejaarsavond

Wat neemt Evelien Hak mee het nieuwe jaar in?

Bart van Delen

christelijke...