Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

‘Hoe kan ik iets geloven als ik het niet eens begrijp?’

Symposium ‘Doeners in de kerk’ woensdag van start

in Nieuws

Veel activiteiten in de kerk zijn gericht op denkers. Jongeren met een mbo- of vmbo-opleiding worden vaak te weinig aangesproken. Om deze vaak vergeten doelgroep tegemoet te komen, wordt er woensdag een symposium georganiseerd: ‘Doeners in de kerk’.

“De kerk is voor een doener niet de ideale leeromgeving,” meldt LCJ-medewerker Marieke de Vries in het ND. “Veel preken zijn voor een doener te abstract. Daar kan hij weinig mee. Die leert door voorbeelden, door aan de slag te zijn. In de tijd van de Bijbel waren de preken van Jezus verbonden met het leven van alledag. Die kant willen we op.”
 
Het symposium is bedoeld voor iedereen die in de kerk om jongeren heen staan, zoals ambtsdragers, jeugdraden, leidinggevenden, jeugdwerkers, ouders, etc. Deze groep moet zo worden toegerust dat ze de boodschap van Gods Woord op een juiste manier aan de doeners kunnen overbrengen.
 
Programma
Op het symposium, gehouden in het gebouw van Driestar Educatief in Gouda, zullen verschillende referaten en workshops plaatsvinden. Onderwerpen als ‘Wat hebben doeners in de kerk nodig?’, ‘Hoe ga ik om met doeners?’ en ‘Doeners in het gezin; hoe ga ik een gesprek aan over het geloof?’ komen aan bod.

Organisatie
Het symposium is een initiatief van Driestar Educatief, Erdee Media Groep, het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) en Deputaten Kerkjeugd en Onderwijs van de CGK.


Bron: Doeners in de kerk
 
+ Het programma van het symposium
+ Sprekers op het symposium

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Directeur Present Nederland start gezinshuis

Directeur Present Nederland start gezinshuis

'Je hoeft geen heilige te zijn om actie te ondernemen'

Tirza van der Graaf

10 september 2018
Africa Mercy komt aan in Guinee

Grootste ziekenhuisschip Africa Mercy komt aan in Guinee

Mercy Ships biedt allerarmste Guineeërs gratis medische zorg

13 augustus 2018
Noodhulpactie na aardbevingen Lombok

Christelijke organisaties starten noodhulpactie voor Lombok

Duizenden bewoners getraumatiseerd en dakloos na 3 aardbevingen

10 augustus 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan