Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

‘Hoe kan ik iets geloven als ik het niet eens begrijp?’

Symposium ‘Doeners in de kerk’ woensdag van start

in Nieuws

Veel activiteiten in de kerk zijn gericht op denkers. Jongeren met een mbo- of vmbo-opleiding worden vaak te weinig aangesproken. Om deze vaak vergeten doelgroep tegemoet te komen, wordt er woensdag een symposium georganiseerd: ‘Doeners in de kerk’.

“De kerk is voor een doener niet de ideale leeromgeving,” meldt LCJ-medewerker Marieke de Vries in het ND. “Veel preken zijn voor een doener te abstract. Daar kan hij weinig mee. Die leert door voorbeelden, door aan de slag te zijn. In de tijd van de Bijbel waren de preken van Jezus verbonden met het leven van alledag. Die kant willen we op.”
 
Het symposium is bedoeld voor iedereen die in de kerk om jongeren heen staan, zoals ambtsdragers, jeugdraden, leidinggevenden, jeugdwerkers, ouders, etc. Deze groep moet zo worden toegerust dat ze de boodschap van Gods Woord op een juiste manier aan de doeners kunnen overbrengen.
 
Programma
Op het symposium, gehouden in het gebouw van Driestar Educatief in Gouda, zullen verschillende referaten en workshops plaatsvinden. Onderwerpen als ‘Wat hebben doeners in de kerk nodig?’, ‘Hoe ga ik om met doeners?’ en ‘Doeners in het gezin; hoe ga ik een gesprek aan over het geloof?’ komen aan bod.

Organisatie
Het symposium is een initiatief van Driestar Educatief, Erdee Media Groep, het Landelijk Contact Jeugdwerk (LCJ) en Deputaten Kerkjeugd en Onderwijs van de CGK.


Bron: Doeners in de kerk
 
+ Het programma van het symposium
+ Sprekers op het symposium

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wie is welkom aan jouw tafel?

Wie is welkom aan jouw tafel?

10 tips in nieuw boek ‘Dienen, Delen en Doen’

Miriam Duijf

Tilburgse theologieopleiding stapt over op Engels

Tilburgse theologieopleiding stapt over op Engels

'We wilden een toegankelijke, betaalbare en Engelstalige opleiding theologie'

Tirza van der Graaf

christelijke... 28 juni 2018
Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Dokter: 'Ik zie geen baby uit Gaza, ik zie een kind'

christelijke... 27 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’