Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Gaat de rockband Foo Fighters over op gospelmuziek?

Satirische website brengt goed 'nieuws' over rockband

in Nieuws

De Amerikaanse rockband Foo Fighters gaat vanaf 2015 gospel spelen. Dat staat op de satirische website In Other Newz in de wereld gebracht.

De website zou Dave Grohl, frontman van de Amerikaanse rockband Foo Fighters, hebben geïnterviewd. “We hebben besloten dat we nog een laatste rockalbum gaan schrijven en ons daarna gaan richten op christelijke gospel,” aldus Dave Grohl in het interview. "We zaten laatst bij elkaar en realiseerden ons dat we de top hebben bereikt. Er is niets meer voor ons over om te bereiken binnen het rockgenre. We denken dat het tijd is om ons te richten op een ander gebied, om te kijken of we het ook daar succesvol kunnen zijn als band.”
 
Volgens de website stelt Grohl in het interview dat alle bandleden christelijk zijn en honderd procent achter deze beslissing staan. “Niet veel mensen weten hoe religieus we zijn. Wanneer we niet op tour zijn, ga ik elke zondag naar de kerk hier in Zuid-Californië.”
 
Voor de reacties van de niet-christelijke fans zegt Grohl niet bang te zijn. “Onze fans zijn de meest trouwe fans in de wereld. Ik houd van ze. We weten dat ze ons zullen steunen, wat er ook gebeurt. En ook als ze dat niet doen, dan houden we nog steeds van ze.”
 
Wat denk jij? Gaat deze stoere rockband op de christelijke tour of is het absolute onzin?


Bron & foto: In Other Newz

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

‘Ideologische invasie’ Russisch-Orthodoxe Kerk stuit op protest

Gert-Jan Schaap

kerk 16 maart 2018
‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

Prikkelende vraag van cultuurtheoloog Frank Bosman

Mirjam Hollebrandse

ethisch dilemma 22 februari 2018