Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Fractievoorzitter CU Leiden gaat leven als zwerver

in Nieuws

Fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie in Leiden wil een aantal dagen gaan leven als zwerver. Om op die manier meer inzicht te krijgen in de problemen van daklozen. Dat meldt het Nederlands Dagblad (ND).

Keuning is van plan om binnen nu en twee weken twee of drie dagen te gaan zwerven. Er moet volgens de raadsman “ten minste één nacht bij zitten”. Daarnaast heeft hij ook al een plan van aanpak: “Heel simpel. Ik trek oude kleren aan, neem geen geld mee, en trek de deur achter me in het slot. Vervolgens kijk ik hoe het lukt om te overleven. Ik ken wel wat zwervers aan wie ik al heb gevraagd of ik met ze mee mag lopen om te kijken hoe zij het doen”, aldus Keuning tegen het ND.
 
Met de actie wil Keuning bereiken dat hij zichzelf en anderen bewust maakt van de omgang met daklozen. Daarnaast wil Keuning vanuit zijn politieke positie erachter komen hoe gemeentelijke instanties omgaan met zwervers.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

100 jaar SGP

100 jaar SGP

Van een partij die vooral tégen dingen was, naar een partij die aan tafel zit

SGP Gisteren
Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Waarom moet het beeld van het traditionele gezin gesloopt worden?

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Hoe belangrijk is geloof voor de ChristenUnie?

Zorgen bij Wetenschappelijk Instituut over identiteit

Sjoerd Wielenga

politiek en... 23 maart 2018