Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Fractievoorzitter CU Leiden gaat leven als zwerver

in Nieuws

Fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie in Leiden wil een aantal dagen gaan leven als zwerver. Om op die manier meer inzicht te krijgen in de problemen van daklozen. Dat meldt het Nederlands Dagblad (ND).

Keuning is van plan om binnen nu en twee weken twee of drie dagen te gaan zwerven. Er moet volgens de raadsman “ten minste één nacht bij zitten”. Daarnaast heeft hij ook al een plan van aanpak: “Heel simpel. Ik trek oude kleren aan, neem geen geld mee, en trek de deur achter me in het slot. Vervolgens kijk ik hoe het lukt om te overleven. Ik ken wel wat zwervers aan wie ik al heb gevraagd of ik met ze mee mag lopen om te kijken hoe zij het doen”, aldus Keuning tegen het ND.
 
Met de actie wil Keuning bereiken dat hij zichzelf en anderen bewust maakt van de omgang met daklozen. Daarnaast wil Keuning vanuit zijn politieke positie erachter komen hoe gemeentelijke instanties omgaan met zwervers.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

Voor burgemeester Jos Wienen is geloof en politiek een goede combi

‘Mensen vragen mij weleens of ik geen predikant had moeten worden’

Advocaat Asia Bibi gevlucht naar Nederland

Advocaat Asia Bibi gevlucht naar Nederland

Diverse politieke partijen willen ook Asia onderkomen bieden in Nederland

5 november 2018
Echtgenoot Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

Echtgenoot Asia Bibi vraagt Groot-Brittannië om asiel

Huidige situatie te gevaarlijk

5 november 2018