Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Filipijnen: "Dit is geen straf van God"

Indrukwekkende reportage uit het rampgebied

in Nieuws

Geloof speelt een grote rol in de manier waarop de Filipijnen omgaan met de ramp. Dat blijkt uit een radioreportage van Radio 1. Mattijs van de Wiel was in Tacloban en bezocht een kerk waarin veel slachtoffers hun intrek hebben genomen.

“Kinderen rennen rond, overal liggen geredde bezittingen van mensen die hun huis kwijt zijn. Zelfs op het altaar.” In de hoek worden medicijnen uitgedeeld voor mensen met koorts en diarree, en er zijn veel mensen gewond geraakt tijdens de vloedgolf. Ze zijn bijna alles kwijt maar toch blij om hier te zijn. De voorganger van de kerk: “Dit is geen straf van God. God houdt van ons. Ik vraag de mensen om het geloof en vertrouwen in God vast te houden.”

De kerk is normaal gesproken een heilige plek, terwijl het nu een chaos is en afgeladen met mensen. “De kerk is nu niet alleen een tempel, de kerk is nu een gemeenschap. Het is een chaos, maar dat maakt niet uit. Het gaat er niet om dat de mis nu niet door kan gaan; het gaat erom dat we mensen helpen.”

Luister de reportage hier terug (item start op 07:43).

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke...
'Voor ons blijf je altijd een mens'

'Voor ons blijf je altijd een mens'

'Nog even zondag' op kerstavond

Bart van Delen

christelijke...
Christelijk opgevoed, toch een abortus

Christelijk opgevoed, toch een abortus

‘Ik dacht verlost te zijn van schaamte en angst'

Gert-Jan Schaap

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips