Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Ds. Karin van den Broeke in bestuur Wereldraad

Preses van PKN-synode nu lid van algemeen bestuur Wereldraad van Kerken

in Nieuws

De Wereldraad van Kerken heeft dominee Karin van den Broeke, preses van de synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), gekozen tot lid van het algemeen bestuur van de Wereldraad van Kerken.

Ze is de opvolger van drs. Marloes Keller, die sinds de vorige assemblee in Porte Alegre (2006) in het bestuur zit. Elke zesjaarlijkse assemblee kiest een nieuw bestuur dat uit 150 leden bestaat.
 
Andere Nederlanders in het bestuur zijn dr. Joris Vercammen (Oud-Katholieke Kerk) en prof. Fernando Enns (Algemene Doopsgezinde Sociëteit).
 
Blog
Een aantal dagen geleden schreef Van den Broeke een blog over haar ervaringen tijdens de assemblee in Zuid-Korea. “Prachtig om je zo wereldwijd verbonden te weten. Met mensen die ieder in hun eigen situatie verlangen naar recht en vrede, die dat ook elkaar toewensen. Die zich realiseren dat ieder mens daar op zijn of haar manier iets aan moet en kan bijdragen. Die tegelijkertijd weten dat ze dat alleen maar kunnen omdat ze zich opgenomen weten in een grote beweging die God met ons gaat.”

 
Bron: ND
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

‘Ideologische invasie’ Russisch-Orthodoxe Kerk stuit op protest

Gert-Jan Schaap

kerk 16 maart 2018
‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

Prikkelende vraag van cultuurtheoloog Frank Bosman

Mirjam Hollebrandse

ethisch dilemma 22 februari 2018