Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

"Christenen verlaten massaal Syrië"

DIDD-verslaggever Matthea Vrij sprak Syrische predikanten

in Mediatips

Het is bijna niet uit te houden voor de christenen in Syrie, zo blijkt uit de ontmoeting die Dit is de Dag-verslaggever Matthea Vrij de afgelopen week had met 25 Syrische predikanten, die voor een conferentie naar Libanon waren gekomen.

Veel christenen zijn al gevlucht uit Syrie of overwegen dat te doen, zo bleek uit de gesprekken. "Ik heb een vrouw en een dochter. In Homs hadden we een fijn huis, dat zijn we kwijt. Soms vraag ik me af of we in Syrie moeten blijven, maar het hangt van God af", zei één van de voorgangers tegen Matthea.

Blijven
De conferentie was er juist op gericht dat christenen in wel Syrie moeten blijven, omdat christenen nodig zijn op de plek waar ze geplaatst zijn. Zo spraken de predikanten over hoe ze hulp kunnen verlenen aan de slachtoffers van het conflict en zo relevant kunnen blijven op de plek waar ze geplaatst zijn.

Vanzelfsprekend blijven de namen van de voorgangers geheim in verband met hun veiligheid.

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Open Doors wil 15.000 christelijke gezinnen in Nigeria redden van hongerdood

Eerst gevlucht voor Boko Haram, nu achtergesteld door regering

Stichting Gave wil aandacht voor bedreigde christenen azc’s

Stichting Gave wil aandacht voor bedreigde christenen azc’s

Stichting Gave wil meer aandacht voor bedreigde christenen in Nederlandse azc’s. Dat zegt woordvoerder Marco Vos van de interkerkelijke organisatie,...

vluchtelingen
Christelijke vluchtelingen Duitsland slachtoffer van geweld

Christelijke vluchtelingen Duitsland slachtoffer van geweld

Volgens een onderzoek van de Duitse tak van Open Doors zijn christelijke vluchtelingen op grote schaal slachtoffer van geweld en bedreigingen. Dat...