Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Christendom Groot-Brittannië op punt van uitsterven'

in Nieuws

"Het Christendom staat op het punt binnen een generatie uit te sterven in Groot-Brittannië, tenzij kerken een ongelooflijke doorbraak maken in het aantrekken van jongeren", dat zei voormalige aartsbisschop van Canterbury Lord Carey dit weekend op een christelijk congres.

Geestelijken zijn nu volgens Carey gegrepen door een "gevoel van nederlaag". En de ‘zwaarte’ van de kerk drukt op de gemeenteleden. “En dat terwijl de rest van de samenleving met een ‘geeuw van verveling’ de kerk voorbij loopt”, aldus Lord Carey.

Het commentaar van de geestelijke komt aam de vooravond van de generale synode van de Anglicaanse Kerk. Carey waarschuwt de synode dat haar positie als nationale instelling onder druk staat doordat de kerken leeglopen.

De aartsbisschop van York, dr. John Sentamu, onderschrijft de kritiek van Lord Carey en stelt dat de leden van de synode moeten “evangeliseren of verstenen”.

In een vurig pleidooi stelde Sentamu dat de Kerk een nieuwe missionaire houding moet aannemen. De constante interne debatten van de Anglicaanse Kerk vergeleek Sentamu met "het herschikken van meubilair, terwijl het huis in brand staat".
 
  Bron: The Telegraph

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Durven we in de kerk nog te bidden voor onze zieken?

Angst voor boetes door nieuwe privacy-wet

Miriam Duijf

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

55 redenen waarom vrouwen moeten (s)preken

'Omdat een van de beste preken ooit van een vrouw was'

Mirjam Hollebrandse

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’