Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Christendom Groot-Brittannië op punt van uitsterven'

in Nieuws

"Het Christendom staat op het punt binnen een generatie uit te sterven in Groot-Brittannië, tenzij kerken een ongelooflijke doorbraak maken in het aantrekken van jongeren", dat zei voormalige aartsbisschop van Canterbury Lord Carey dit weekend op een christelijk congres.

Geestelijken zijn nu volgens Carey gegrepen door een "gevoel van nederlaag". En de ‘zwaarte’ van de kerk drukt op de gemeenteleden. “En dat terwijl de rest van de samenleving met een ‘geeuw van verveling’ de kerk voorbij loopt”, aldus Lord Carey.

Het commentaar van de geestelijke komt aam de vooravond van de generale synode van de Anglicaanse Kerk. Carey waarschuwt de synode dat haar positie als nationale instelling onder druk staat doordat de kerken leeglopen.

De aartsbisschop van York, dr. John Sentamu, onderschrijft de kritiek van Lord Carey en stelt dat de leden van de synode moeten “evangeliseren of verstenen”.

In een vurig pleidooi stelde Sentamu dat de Kerk een nieuwe missionaire houding moet aannemen. De constante interne debatten van de Anglicaanse Kerk vergeleek Sentamu met "het herschikken van meubilair, terwijl het huis in brand staat".
 
  Bron: The Telegraph

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

Gisteren
Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

'Kijk als kerk wat je kunt doen in de omgeving'

Tirza van der Graaf

Gisteren
Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan