Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bottenbley: "Ik bezoek de moordenaar van mijn broer jaarlijks"

"Ik had net zo goed als crimineel kunnen eindigen."

Hij werd dominee, maar had net zo goed als crimineel kunnen eindigen. Komende zondag is de bekende dominee Orlando Bottenbley te gast in Andries.

Bottenbley staat bekend als de dominee met de grote gulle lach. Toch was niet alles pais en vree in zijn leven. Als kind uit een arm gezin met tien kinderen groeide de jonge Orlando op in een slechte buurt in Suriname. "Ik hield me vooral bezig met dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Ik had net zo goed als crimineel kunnen eindigen."
 
Na zijn bekering voelde Bottenbley zich geroepen om het evangelie te brengen. Hij werd daarin succesvol, maar zijn weg ging niet altijd over rozen. Zo kregen Bottenbley en zijn vrouw een zwaar gehandicapte zoon: Joël. Ook werd zijn broer vermoord bij een roofoverval in Suriname.
 
Bottenbley: "Ik vroeg de officier van justitie de moordenaar van mijn broer te mogen bezoeken in de gevangenis. Daar werd ik zo boos dat ik hem wilde wurgen: de bewakers moesten tussen beide springen."

Nadat de jongen echter zijn verhaal vertelde vloeide alle boosheid uit de dominee weg. "Ik voelde de liefde van God voor hem. Sindsdien bezoek ik hem ieder jaar in de gevangenis als ik in Suriname ben."
 

Orlando Bottenbley is komende zondag 18 november 2013 te gast in Andries, 00.01 uur op Nederland 2.

Geschreven door:

Andries Knevel

Theoloog en schrijver

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Paul Blokhuis: ‘We verklaren de oorlog tegen roken’

Paul Blokhuis: ‘We verklaren de oorlog tegen roken’

Strijdlustige staatssecretaris in gesprek met Andries Knevel

Andries Knevel
“Het leven is een lach en een traan”

“Het leven is een lach en een traan”

Rita Renema zondag bij Andries

Andries Knevel

Andries Knevel
“Ik laat het verhaal van Jezus zien”

“Ik laat het verhaal van Jezus zien”

Henk Bouma zondag bij Andries

Andries Knevel

evangelisatie

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips