Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Atheïstenkerk wordt steeds populairder

Niet-religieuze Sunday Assemblies zijn groot succes

in Nieuws

In het Verenigd Koninkrijk wordt de Sunday Assembly steeds populairder. De wekelijkse bijeenkomst is opgericht door de komieken Sanderson James en Pippa Evans. De Sunday Assembly biedt alles wat een kerk biedt, maar laat het religieuze aspect achter zich.

De 'kerk' is opgericht omdat er interesse was voor muziek, bezinning en inspiratie. Er wordt meegezongen met popklassiekers en wekelijks worden interessante sprekers uitgenodigd. Na afloop is er koffie en thee voor de bezoekers. Het initiatief is zo'n succes dat er ook Sunday Assemblies zijn opgericht in de Verenigde Staten en Australië. 

Bekijk de video die NOS op 3 maakte:

Sunday Assembly | The Atheist Church

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Ds. Paul Visser: 'Je ziet veel meer níet van God dan wél'

Ds. Paul Visser: 'Je ziet veel meer níet van God dan wél'

"Mijn vader zei: 'Als je geen roeping hebt om dominee te worden, heb ik liever dat je wat anders gaat doen.'" Maar ds. Paul Visser had een roeping. Op...

Mirjam Hollebrandse

Kerstviering in de kerk zonder God

Kerstviering in de kerk zonder God

Santa Claus is Coming to Town in plaats van Ere zij God...

atheïsme
Atheïstenkerk vertoont scheurtjes

Atheïstenkerk vertoont scheurtjes

The Sunday Assembly 'te weinig atheïstisch'

kerk