Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Andries Radio Symposium

Waarom zijn we zo verdeeld over Israël?

Als het over Israël gaat, lezen christenen de Bijbel totaal verschillend. En dat leidt tot heftige discussies en pittige conflicten. Hoe kan dat? En waarom loopt het debat over Israël vaak zo hoog op? Waarom is Israël onder Nederlandse christenen nog altijd een splijtzwam? Het vierde Andries Radio Symposium ging over de vraag: waarom zijn we zo verdeeld over Israël?

Hoewel het een jubileumjaar is voor Israël nu de staat 65 jaar bestaat, valt er weinig te vieren. Er zijn genoeg tegenpolen, die we met elkaar in debat brengen. Maar zij worden ook uitgedaagd vooruit te kijken en te zoeken naar wat verbindt in de relatie met Israël. Is het mogelijk elkaar de komende jaren te vinden in een nieuwe gezamenlijke liefde voor Israël? Dat vergt commitment van hen die nooit leerden dat Israël vandaag de dag een bijzondere plek inneemt. En het vraagt openheid van diegenen die een vastomlijnde visie hebben op de plek van Israël in Gods heilsplan.

Met onder anderen Aad Kamsteeg, Feike ter Velde, Kees Jan Rodenburg, Steven Paas, Henk Poot, Bernhard Reitsma, Theo van Campen en vele anderen.

+ Lees het verslag en bekijk de compilatie van het symposium
+ Bekijk de fragmenten 

Geschreven door:

Andries Knevel

Theoloog en schrijver

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

BLOG | Weg van de vijandschap

BLOG | Weg van de vijandschap

Johan Snel: "Jezus stapte radicaal over onze grenzen heen"

Andries Knevel

Israël
Avondje Jeruzalem met Kefah Allush en Andries Knevel

Avondje Jeruzalem met Kefah Allush en Andries Knevel

EO tijdschrift Visie organiseerde voor haar lezers de afgelopen weken drie filmavonden in het Omniversum in Den Haag. Tijdens deze avonden werd de...

Andries Knevel

Israël
Grote verschillen tussen christenen in visie Israël

Grote verschillen tussen christenen in visie Israël

Broederlijke verdeeldheid tijdens Andries Radio Symposium over Israël

Andries Knevel

Israël

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans