Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Wilt U ervoor zorgen dat de kerncentrale sluit?'

Zuid-Koreanen bidden tegen kernenergie

in Geloven

In de Zuid-Koreaanse stad Busan wordt er flink gebeden en gevast door christelijke voorgangers en vredesactivisten. De reden: ze verzetten zich tegen het gebruik van kernwapens en kernenergie en ze vinden dat de kerncentrale Kori moet sluiten. Dat meldt het ND.

De Zuid-Koreaanse christenen zijn van mening dat de actie tegen kernwapens en kerncentrales past bij de Bijbelse opdracht om te streven naar recht en vrede. Ze bidden en vasten veertig dagen.
 
Gebed
Hun gebed luidt als volgt: “We doen boete voor ons tactloos gebruik van nucleaire energie die een catastrofe is voor het milieu en een bedreiging vormt voor de mensheid. We doen boete omdat we onze ogen en oren gesloten hebben voor het gevaar van kernenergie ondanks de waarschuwing van Fukushima.
 
We bidden dat we de weg van kernenergie kunnen ombuigen naar een pad van groene stroom. We bidden dat christenen overal ter wereld samen verdergaan op het pad van vrede en afstand nemen van nucleaire wapens en kernenergie.”
 
Kerncentrale
De actievoerders hopen aandacht te winnen van de Wereldraad van Kerken in Busan die vanaf volgende week van start gaat. De vergaderplek van de Wereldraad van Kerken ligt twintig kilometer van Kori, de oudste kerncentrale van Zuid-Korea. De kerncentrale is 35 jaar oud en werkte al 120 keer niet naar behoren. In april werd een van de vier kernreactoren stilgelegd vanwege problemen met de elektriciteit.
 
Zuid-Korea heeft de grootste dichtheid van kerncentrales in de wereld en behoort tot de landen met de meeste kernwapens.
 
 
Bron: ND
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

2Doc: Anote’s Ark

2Doc: Anote’s Ark

President Anote Tong: een 21ste eeuwse Noach?

schepping 4 juni 2018
Nieuwe spectaculaire BBC-natuurdocumentaire bij de EO

Nieuwe spectaculaire BBC-natuurdocumentaire bij de EO

Dit najaar op NPO 1

schepping 13 april 2018
Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Kerken ruimen zwerfafval op in de buurt

Landelijke Opschoondag biedt kans om zichtbaar te zijn in de wijk

Joëlle Post

kerk 23 maart 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’