Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Verbod op katholiek dagblad in Maleisië

Rechtbank bepaalde eerder dat Allah niet genoemd mag worden

in Nieuws

In de Maleisische stad Putrajaya zijn ongeveer 2000 exemplaren van het katholieke weekblad Herald in beslag genomen. De spanning tussen de katholieke kerk en de overheid wordt hierdoor nog groter.

De hoofdredacteur van de Herald vertelt tegen The Malaysian Insider dat het distributiebedrijf bevel heeft gekregen om de krant niet te verspreiden. Waarschijnlijk gebeurde dat omdat in deze editie het woord Allah gebruikt was. Deze naam werd echter alleen genoemd omdat er naar de recente rechtszaak over dit onderwerp verwezen werd. 

"Zoals altijd wordt een controle op de krant uitgevoerd door de overheid. Maar deze keer bepaalden de autoriteiten dat het dagblad niet gedistribueerd mag worden."

Op 14 oktober bepaalde een rechtbank dat de Herald het woord Allah niet meer mag gebruiken, omdat de naam geen essentieel onderdeel is van het christendom. "Het gebruik van de naam Allah schept verwarring in de gemeenschap."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

EO en IZB ontwikkelen dagelijkse Bijbelpodcast via WhatsApp

Evangelische Omroep| EO en IZB ontwikkelen dagelijkse Bijbelpodcast via WhatsApp

'Eerst Dit': 'Een goed begin van de dag'

Reinald Molenaar

3 December 2018
Jagen op Mozes en Paulus in nieuwe game

christelijke apps en media| Jagen op Mozes en Paulus in nieuwe game

'Follow JC Go' gebaseerd op 'Pokémon Go'

26 October 2018
Gratis challenge over het horen van Gods stem

christelijke boeken| Gratis challenge over het horen van Gods stem

31 dagen lang elke dag een mail bij het boek 'Gods stem horen' van Hanneke van Dam

23 October 2018