Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Verbod op katholiek dagblad in Maleisië

Rechtbank bepaalde eerder dat Allah niet genoemd mag worden

in Nieuws

In de Maleisische stad Putrajaya zijn ongeveer 2000 exemplaren van het katholieke weekblad Herald in beslag genomen. De spanning tussen de katholieke kerk en de overheid wordt hierdoor nog groter.

De hoofdredacteur van de Herald vertelt tegen The Malaysian Insider dat het distributiebedrijf bevel heeft gekregen om de krant niet te verspreiden. Waarschijnlijk gebeurde dat omdat in deze editie het woord Allah gebruikt was. Deze naam werd echter alleen genoemd omdat er naar de recente rechtszaak over dit onderwerp verwezen werd. 

"Zoals altijd wordt een controle op de krant uitgevoerd door de overheid. Maar deze keer bepaalden de autoriteiten dat het dagblad niet gedistribueerd mag worden."

Op 14 oktober bepaalde een rechtbank dat de Herald het woord Allah niet meer mag gebruiken, omdat de naam geen essentieel onderdeel is van het christendom. "Het gebruik van de naam Allah schept verwarring in de gemeenschap."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Marokkaanse christenen delen geloof via Youtube

Marokkaanse christenen delen geloof via Youtube

Op een nieuw Youtube-kanaal, genaamd ’Moroccan and Christian’, delen Marokkaanse christenen hun geloof met landgenoten. Dat schreef Marokko.nl op...

christelijke...
Doe jij een uur het licht uit?

Doe jij een uur het licht uit?

'Earth Hour' met André Kuipers vanaf 20.15 uur op NPO 2

'Onzichtbare immigranten' in Nieuw-Zeeland

'Onzichtbare immigranten' in Nieuw-Zeeland

Vanavond in 'Vaarwel Nederland' op NPO 2

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans