Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Verbod op katholiek dagblad in Maleisië

Rechtbank bepaalde eerder dat Allah niet genoemd mag worden

in Nieuws

In de Maleisische stad Putrajaya zijn ongeveer 2000 exemplaren van het katholieke weekblad Herald in beslag genomen. De spanning tussen de katholieke kerk en de overheid wordt hierdoor nog groter.

De hoofdredacteur van de Herald vertelt tegen The Malaysian Insider dat het distributiebedrijf bevel heeft gekregen om de krant niet te verspreiden. Waarschijnlijk gebeurde dat omdat in deze editie het woord Allah gebruikt was. Deze naam werd echter alleen genoemd omdat er naar de recente rechtszaak over dit onderwerp verwezen werd. 

"Zoals altijd wordt een controle op de krant uitgevoerd door de overheid. Maar deze keer bepaalden de autoriteiten dat het dagblad niet gedistribueerd mag worden."

Op 14 oktober bepaalde een rechtbank dat de Herald het woord Allah niet meer mag gebruiken, omdat de naam geen essentieel onderdeel is van het christendom. "Het gebruik van de naam Allah schept verwarring in de gemeenschap."

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'De Nieuwe Lekkerbek': alles mag, als het maar lekker is

'De Nieuwe Lekkerbek': alles mag, als het maar lekker is

Woensdag, 20.35 uur, NPO 1

8 augustus 2018
Halve finale ‘The Great British Bake Off’

Halve finale ‘The Great British Bake Off’

Donderdag, 20.30 uur, NPO 1

2 augustus 2018
2Doc: Gangway to a Future – Vluchtelingen redden op zee

2Doc: Gangway to a Future – Vluchtelingen redden op zee

Woensdag, 22.40 uur NPO 2

1 augustus 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’