Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vaticaan spelt naam Jezus verkeerd

in Nieuws

Het Vaticaan heeft donderdag meer dan 6.000 muntstukken ter ere van het pontificaat van paus Franciscus teruggeroepen nadat bleek dat er een spelfout stond in de inscriptie: in plaats van "Jesus" stond er namelijk "Lesus".

De gouden, zilveren en bronzen muntstukken waren geslagen door de Italiaanse Munt en konden sinds woensdag bij officiële instanties gekocht worden. Het duurde echter niet lang alvorens een probleem aan de oppervlakte kwam: in de tekst op de munt stond niet "Jesus" maar "Lesus". Volgens een officieel persbericht van het Vaticaan waren er nog maar vier munten verkocht toen de fout aan het licht kwam.

De munten moeten de start van het pausdom van Franciscus in de verf zetten. Ze zijn genummerd en worden geleverd met een certificaat van het Vaticaan. De munten moeten nu opnieuw geslagen worden.

Bron: Belga / Foto: Twitter

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Gratis medische verzorging voor armen in Rome

Paus gaat met 3000 daklozen aan tafel

13 november 2018
Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

Paus Franciscus staat open voor een bezoek aan Noord-Korea

‘We moeten nog nadenken over de voorwaarden’

23 oktober 2018
Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018