Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vaticaan spelt naam Jezus verkeerd

in Nieuws

Het Vaticaan heeft donderdag meer dan 6.000 muntstukken ter ere van het pontificaat van paus Franciscus teruggeroepen nadat bleek dat er een spelfout stond in de inscriptie: in plaats van "Jesus" stond er namelijk "Lesus".

De gouden, zilveren en bronzen muntstukken waren geslagen door de Italiaanse Munt en konden sinds woensdag bij officiële instanties gekocht worden. Het duurde echter niet lang alvorens een probleem aan de oppervlakte kwam: in de tekst op de munt stond niet "Jesus" maar "Lesus". Volgens een officieel persbericht van het Vaticaan waren er nog maar vier munten verkocht toen de fout aan het licht kwam.

De munten moeten de start van het pausdom van Franciscus in de verf zetten. Ze zijn genummerd en worden geleverd met een certificaat van het Vaticaan. De munten moeten nu opnieuw geslagen worden.

Bron: Belga / Foto: Twitter

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’

Video's

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan