Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Twitter met #liefde tegen duizenden dreigtweets

Doe mee aan een tegenoffensief en Twitter onder de hashtag #liefde

in Christelijk Nieuws

Twitteraars in Nederland gooien dagelijks zo’n 35.000 bedreigingen over de schutting. Zo’n 200 daarvan zijn zo serieus, dat de politie besluit daar werk van te maken in de vorm van een arrestatie of berisping. Dat bevestigt Martine Vis, een woordvoerster van de Nationale Politie donderdag in de Volkskrant. 35.000 bedreigingen zijn er 35.000 teveel. Doe je mee aan een tegenoffensief?

Dreigen is blijkbaar gemeengoed geworden. “Vroeger moest je een envelop kopen, een brief schrijven en hem posten”, verklaart Vis de enorme hoeveelheid aan bedreigingen. “Nu tik je wat woorden en bedreig je iemand. Dat is erg makkelijk en gebeurt dus ook veel.”

Tijd om een tegenoffensief met veel positiviteit te beginnen, vinden wij. Twitter mee en schrijf een compliment of positief berichtje onder de hashtag #liefde. Om het met de woorden van BEAM te zeggen: Spray the love!

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons