Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Teeven: Geen opvang asielzoekers Vluchtkerk

in Nieuws

Staatssecretaris Fred Teeven gaat geen tijdelijke opvanglocatie in de Randstad openen voor de rondzwervende uitgeprocedeerde asielzoekers uit de Vluchtkerk in Amsterdam.

(imported body)

De overheid kan niet voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers zorgen, aldus Teeven. De Amsterdamse raad nam woensdagavond met ruime meerderheid een motie van GroenLinks aan waarin om een opvanglocatie wordt gevraagd. Van der Laan beloofde daarop "maximale druk" te zullen uitoefenen voor een humane opvang.

Bij een negatieve reactie uit Den Haag zou Amsterdam volgens de gemeenteraad particuliere initiatieven moeten toestaan en ondersteunen. Van der Laan hoopt dat kerken in de hoofdstad onderdak kunnen blijven aanbieden, zolang er geen oplossing komt vanuit de landelijke politiek. Hij beloofde de kerken daarin te ondersteunen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

Andrew Brunson werd vrijgelaten wegens goed gedrag

President Trump belde zelf met Brunsons advocaat

16 oktober 2018
Pastoor Verkampen en de koffiekan

Pastoor Verkampen en de koffiekan

Blog van Matthijn Buwalda

Matthijn Buwalda

11 oktober 2018
Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

Femke Taale