Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Tafelgesprekken: interactie door benieuwd te zijn

in Geloven

Zaterdag 5 oktober is tijdens het symposium van Kerklab over kerkplanting Tafelgesprekken gelanceerd: een nieuw kaartenspel dat uitnodigt tot gesprek. Het spel is bedacht onder leiding van Oeds Blok, na interviews die christenen deden met mensen die zij kenden en die geen christen zijn. Dat leidde tot verrassende interactie en werd de basis van Tafelgesprekken.

Tafelgesprekken bestaat uit 100 kaarten met vier thema’s voor vier avonden: de samenleving, het doel van je leven, God en de toekomst. Het doel is om op een ongedwongen manier als christenen en niet-christenen te luisteren naar elkaar en gelijkwaardig in gesprek te zijn. 

Blok: "Kerken vinden de laatste jaren steeds meer manieren om praktisch te dienen in de samenleving. In gesprek zijn over geloof en leven blijkt een stuk lastiger. Tafelgesprekken werkt door relaties. Daardoor is er eerder vertrouwen en een basisveiligheid om met elkaar in gesprek te gaan."

+ website Tafelgesprekken

Foto: Tafelgesprekken.info

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

Gisteren
Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

Waarom de kerk betekenis geeft aan het dorpsleven

'Kijk als kerk wat je kunt doen in de omgeving'

Tirza van der Graaf

Gisteren
Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Exclusieve interviews met bisschop Curry bij de EO

Michael Curry over preek Harry en Meghan, zondag 12.00 uur, NPO 2

15 september 2018

Video's

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan