Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Tafelgesprekken: interactie door benieuwd te zijn

in Geloven

Zaterdag 5 oktober is tijdens het symposium van Kerklab over kerkplanting Tafelgesprekken gelanceerd: een nieuw kaartenspel dat uitnodigt tot gesprek. Het spel is bedacht onder leiding van Oeds Blok, na interviews die christenen deden met mensen die zij kenden en die geen christen zijn. Dat leidde tot verrassende interactie en werd de basis van Tafelgesprekken.

Tafelgesprekken bestaat uit 100 kaarten met vier thema’s voor vier avonden: de samenleving, het doel van je leven, God en de toekomst. Het doel is om op een ongedwongen manier als christenen en niet-christenen te luisteren naar elkaar en gelijkwaardig in gesprek te zijn. 

Blok: "Kerken vinden de laatste jaren steeds meer manieren om praktisch te dienen in de samenleving. In gesprek zijn over geloof en leven blijkt een stuk lastiger. Tafelgesprekken werkt door relaties. Daardoor is er eerder vertrouwen en een basisveiligheid om met elkaar in gesprek te gaan."

+ website Tafelgesprekken

Foto: Tafelgesprekken.info

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018
Kerk op vakantie

Kerk op vakantie

Zoek een kerkdienst vlak bij je vakantieoord (in binnen- en buitenland)

kerk 15 juni 2018
Wanneer ben je een goede burger?

Wanneer ben je een goede burger?

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’