Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Tafelgesprekken: interactie door benieuwd te zijn

in Geloven

Zaterdag 5 oktober is tijdens het symposium van Kerklab over kerkplanting Tafelgesprekken gelanceerd: een nieuw kaartenspel dat uitnodigt tot gesprek. Het spel is bedacht onder leiding van Oeds Blok, na interviews die christenen deden met mensen die zij kenden en die geen christen zijn. Dat leidde tot verrassende interactie en werd de basis van Tafelgesprekken.

Tafelgesprekken bestaat uit 100 kaarten met vier thema’s voor vier avonden: de samenleving, het doel van je leven, God en de toekomst. Het doel is om op een ongedwongen manier als christenen en niet-christenen te luisteren naar elkaar en gelijkwaardig in gesprek te zijn. 

Blok: "Kerken vinden de laatste jaren steeds meer manieren om praktisch te dienen in de samenleving. In gesprek zijn over geloof en leven blijkt een stuk lastiger. Tafelgesprekken werkt door relaties. Daardoor is er eerder vertrouwen en een basisveiligheid om met elkaar in gesprek te gaan."

+ website Tafelgesprekken

Foto: Tafelgesprekken.info

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'We hebben nog voor 4 jaar geld, dan is het op'

'We hebben nog voor 4 jaar geld, dan is het op'

Ron is 51 en werkloos

Heleen Dekens

‘In de kerk voel ik me thuis maar ook anders’

‘In de kerk voel ik me thuis maar ook anders’

Wendy is christen en transgender

Heleen Dekens

'Progressief geloven'? Dit is wat het betekent.

'Progressief geloven'? Dit is wat het betekent.

Conclusies van Lazarus na een toer van 7 avonden door het land

kerk

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans