Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Syrische Alice Mahran wil vrouwen inspireren

“Esther deed iets wat niet mocht, maar daarmee redde ze wel haar volk”

in Geloven

Fotografe Alice Mahran komt uit Syrië en is binnen een warme cultuur opgegroeid. Toch besloot ze om voor haarzelf te kiezen en het leven buiten die ‘kudde’ te ontdekken. Daarbij heeft ze Gods hulp ervaren.

Alice was twee jaar toen ze met haar ouders in Nederland is komen wonen. Ondanks haar Syrische roots wilde ze ‘voor haar eigen ding kiezen’ toen ze ouder werd. Tijdens dat proces voelde ze dat God haar hielp. “Ik wist dat het niet verkeerd was om je eigen keuzes te maken en om onafhankelijk te zijn.”
 
De Utrechtse fotografe heeft God altijd heel dichtbij haar gevoeld. “Hij zit gewoon in je. Je wíl er niet vanaf, maar Hij gáát ook niet weg. Ondanks wat er zal spelen, of heeft gespeeld, is God mijn Rots, mijn alles!”
 
Het Bijbelverhaal over Esther heeft veel voor Alice betekend. “Esther deed iets wat niet mocht, maar daarmee redde ze wel haar volk.” Alice hoopt dat ook andere vrouwen hierdoor worden geïnspireerd. “Dat ze, los van wat anderen van hen verwachten of denken, voor zichzelf zullen kiezen. Dat ze zullen zien wat ze allemaal kunnen – veel meer dan ze denken.”
 
 
Geloven op 2 is deze week in Utrecht.
 
Geloven op 2, elke week van maandag t/m donderdag rond de klok van 17:00 uur op NL2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons