Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Sultan Brunei kondigt sharia aan

Strenge islamitische wet alleen van toepassing op moslims

in Christelijk Nieuws

Hassanal Bolkiah, de sultan van Brunei, heeft tegen de Franse pers gezegd dat hij de sharia gaat invoeren in zijn land. Dat gebeurt in fases vanaf april 2014. Zo zal overspel worden bestraft met dood door steniging, van dieven worden ledematen geamputeerd en alcoholgebruikers worden gegeseld.

"Laten we niet alleen naar de amputaties en steniging kijken, maar ook naar de voorwaarden voor de straffen. Het is niet willekeurig, want er zijn voorwaarden en methoden die juist en eerlijk zijn." Dat zegt de moefti van Brunei, Awang Abdul Aziz, tegen The Associated Press.

De wetten en straffen zijn alleen van toepassing op de soennitische meerderheid in het Aziatische land. Het land heeft een van de rijkste economieën van Azië, gebaseerd op enorme velden met aardolie en aardgas. 

Brunei ligt in het noord-oosten van het Borneo-eiland en wordt omringd door Maleisië. De voorouders van de sultan zijn al meer dan 600 jaar aan de macht. Bolkiah, die naast sultan ook minister-president is, staat al sinds 1967 aan het roer. Er zijn geen verkiezingen in Brunei. Van de bijna half miljoen inwoners is tweederde moslim. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Geweld in Nigeria

islam en christendom| Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 July 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Fundamentalisme| 'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 December 2017