Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Positieve reacties op lancering MijnKerk.nl

'PKN heeft de juiste snaar geraakt'

in Christelijk Nieuws

Gisteren is de internetkerk MijnKerk van start gegaan. In de kapel van het EO-gebouw in Hilversum vond een bijeenkomst plaats waarin 'voorganger' Fred Omvlee werd ingezegend. Op Twitter en Facebook lokte het initiatief veel positieve reacties uit. Volgens de voorganger heeft de PKN met deze uitzending "de juiste snaar geraakt".

Omvlee werkt al maanden aan de website, die gisteravond officieel is geopend. De media zaten er bovenop: de internetkerk verschilt immers sterk van een reguliere kerk. "We roepen buiten de kerk lichte vervreemding op", zegt Omvlee tegen het ND. "Zo vroeg een journalist bijvoorbeeld of God en internet wel samen gaan. Dat vind ik leuk. De kerk en dit initiatief liggen niet in elkaars verlengde en dat roept vragen op. Maar we krijgen in de media een open en positieve ontvangst."

In het vervolg zal MijnKerk geen daadwerkelijke diensten meer organiseren. De focus ligt op de website waar bezoekers geluksmomenten kunnen delen, virtuele kaarsjes kunnen branden en hun verhaal kwijt kunnen. Een andere mogelijkheid is het aanvragen van gebed. MijnKerk zorgt er dan voor dat groepen gelovigen de gebeden van de website zullen bidden. Het online aanbod wordt regelmatig vernieuwd. 

Ondanks de succesvolle start van de kerk, ziet Omvlee nog een belangrijke rol weggelegd voor offline contact. Daarom wil hij in de toekomst kleine bijeenkomsten organiseren waar iedereen welkom is. Zoekende gelovigen kunnen daar terecht met al hun vragen en dilemma's.

Op Twitter is zelfs al een vervolg op het initiatief geopperd. Stichting Jop: "Is het al tijd voor de kindernevendienst #mijnkerk? :-)"

Volg MijnKerk op Twitter, Facebook of op MijnKerk.nl. Bekijk hieronder de inzegeningsdienst:

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

EO en IZB ontwikkelen dagelijkse Bijbelpodcast via WhatsApp

Evangelische Omroep| EO en IZB ontwikkelen dagelijkse Bijbelpodcast via WhatsApp

'Eerst Dit': 'Een goed begin van de dag'

Reinald Molenaar

3 December 2018
Jagen op Mozes en Paulus in nieuwe game

christelijke apps en media| Jagen op Mozes en Paulus in nieuwe game

'Follow JC Go' gebaseerd op 'Pokémon Go'

26 October 2018
Gratis challenge over het horen van Gods stem

christelijke boeken| Gratis challenge over het horen van Gods stem

31 dagen lang elke dag een mail bij het boek 'Gods stem horen' van Hanneke van Dam

23 October 2018