Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus vergeeft en wil vergeven worden

‘Het is tijd voor volledige eenheid tussen rooms-katholieken en lutheranen’

in Nieuws

Paus Franciscus vindt het tijd worden dat rooms-katholieken en lutheranen elkaar om vergeving vragen voor wat er in de geschiedenis heeft plaatsgevonden. Dat maakte Radio Vaticaan maandag bekend.

In zijn toespraak, die hij hield voor een delegatie van de Lutherse Wereldbond in het Vaticaan, riep de paus op tot een ‘eerlijke herwaardering’ van de Reformatie en de gevolgen daarvan. Hij stelde voor dat beide partijen aan God en elkaar vergeving vragen voor de schuld uit het verleden.
 
Volgens Franciscus bestaat er geestelijke eenheid tussen lutheranen en katholieken, en kan daarmee volledige eenheid bereikt worden. “Sommige vruchten proeven we nu al, hoewel de perfecte eenheid nog ontbreekt.”
 
Reformatie
In 2017 is het vijfhonderd jaar geleden dat de Reformatie begon, toen kerkhervormer Maarten Luther zijn 95 stellingen presenteerde. Eerder dit jaar presenteerden katholieken en lutheranen een gezamenlijk document over hoe er over vier jaar samen stilgestaan moet worden bij deze viering.


Bron: ND

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’