Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Open Doors-dag: bemoedigd door vervolgden

Het thema van de dag is Moed!

in Nieuws

Pastor Edward Awabdeh en zijn vrouw Ranaa uit Syrië, Makset Djabbarberganov uit Oezbekistan en het Amerikaanse echtpaar Nik en Ruth Ripken, dat jarenlang woonde en werkte in het Midden-Oosten, zijn de hoofdsprekers van de jaarlijkse Open Doors-dag op zaterdag 2 november in de IJsselhallen in Zwolle. Het thema van de dag is 'Moed!'. De landelijke dag van Open Doors, een organisatie die wereldwijd vervolgde christenen steunt, trekt jaarlijks zo’n 7.000 bezoekers.

Naast buitenlandse christenen zijn er ook Nederlandse sprekers op de Open Doors-dag. Dominee Ron van der Spoel, tevens adjunct-directeur Kerk & Theologie bij Open Doors, traint voorgangers in landen waar vervolging is. Ook Open Doors-oprichter Anne van der Bijl spreekt op het hoofdpodium. De 85-jarige oprichter van Open Doors reisde de hele wereld over om vervolgde christenen te bemoedigen en te ondersteunen met bijbels, training en praktische hulp. 

De Open Doors-dag wordt gehouden in de IJsselhallen aan de Rieteweg in Zwolle en de toegang is gratis. 

Lees het volledige nieuwsbericht op OpenDoors.nl

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Onderzoek Evangelische Hogeschool geeft inkijk in jongerencultuur

christelijke... 9 april 2018
Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Speciale meidenbijbel wordt vandaag gepresenteerd

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

150e wake bij uitzetcentrum voor gedetineerde vluchtelingen

'We willen deze vluchtelingen laten merken dat we ze niet vergeten'

vluchtelingen 5 april 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’