Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Oké, ik ben dus homo!'

Herman van Wijngaarden schrijft boek voor homo- en heteroseksuele jongeren

in Nieuws

Homoseksualiteit is een lastig onderwerp voor christenen. Herman van Wijngaarden schreef er het boekje 'Oké, ik ben dus homo' over. Een inspirerend boekje voor zowel homo- als heteroseksuele jongeren. Onze collega's bij BEAM spraken met de schrijver.

"Ik scheef dit boekje voor jonge christen-homo's die willen vasthouden aan het standpunt zoals de kerk dat altijd heeft gehad over homoseksualiteit. Ik wil ze een begaanbare weg wijzen hoe ze daarbinnen om kunnen gaan met hun homoseksuele gevoelens. Een andere reden waarom ik het boek schreef, is het feit dat de orthodoxe kerk zich vaak blind staart op homoseksualiteit. Het is vaak alleen 'nee' tegen de homoseksuele relatie, maar er moet ook ruimte zijn voor een 'ja'. Als een homoseksuele relatie niet kan, moeten we ook uitleggen wat wel kan. Vaak wordt gedacht: als het 'nee' maar veilig gesteld wordt, dan is het probleem opgelost. Dat is niet zo. Dan begint het pas. Hoe moet je dan met je gevoelens omgaan?"

Lees het volledige interview op Beam

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kefah Allush schrijft thriller over roerige familiegeschiedenis

Kefah Allush schrijft thriller over roerige familiegeschiedenis

Debuut van EO-presentator in januari in de winkel

Mirjam Hollebrandse

1 augustus 2018
Veel spreekwoorden komen gewoon uit de Bijbel

Veel spreekwoorden komen gewoon uit de Bijbel

Ook de muggenzifters en de zondebokken

Mirjam Hollebrandse

31 juli 2018
‘Lucht in je gezin’, het nieuwste boek van Mirjam van der Vegt

‘Lucht in je gezin’, het nieuwste boek van Mirjam van der Vegt

‘Stil zijn met kinderen is de chaos accepteren’

Femke Taale

25 juli 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’