Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Moslimmilitanten verhinderen bouw kerk

in Nieuws

Protesten van 200 islamitische militanten hebben de bouw verhinderd van een grote parochiekerk in de Indonesische stad Tangerang. Hoewel de kerkgemeenschap een vergunning kreeg voor de bouw, kon deze door de protesten nog niet aan de bouw beginnen.

Aan het Vaticaanse missiepersburau Fedes, vertelt pastoor Paulus Dalu Lubur dat de protesten er op gericht zijn de bouw van het kerkgebouw te verhinderen. "Ik begrijp de protesten niet. De bouw heeft de officiële goedkeuring van lokale religieuze leiders, onder wie imams."

Een medewerker van Christian Solidarity Worldwide, een organisatie die christenvervolging registreert en aanklaagt, zegt dat president Yudhoyono niets doet tegen de groeiende intolerantie ten opzichte van christenen in Indonesië. "Ze hebben niet alleen gefaald om religieuze minderheden te beschermen, maar in de laatste tien jaar hebben ze wetten ingevoerd die de godsdienstvrijheid schenden."

Bron: Indoweb

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Baas mag hoofddoek op werkvloer verbieden

Baas mag hoofddoek op werkvloer verbieden

Uitspraak Europees Hof van Justitie

religie
‘Ali brak met christendom vanwege westers Jezusbeeld’

‘Ali brak met christendom vanwege westers Jezusbeeld’

Volgens een autobiografie over het leven van Muhammad Ali brak de oud-bokser met het christelijk geloof vanwege westerse portretten van Jezus als...

islam en...
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans