Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Moslimmilitanten verhinderen bouw kerk

in Nieuws

Protesten van 200 islamitische militanten hebben de bouw verhinderd van een grote parochiekerk in de Indonesische stad Tangerang. Hoewel de kerkgemeenschap een vergunning kreeg voor de bouw, kon deze door de protesten nog niet aan de bouw beginnen.

Aan het Vaticaanse missiepersburau Fedes, vertelt pastoor Paulus Dalu Lubur dat de protesten er op gericht zijn de bouw van het kerkgebouw te verhinderen. "Ik begrijp de protesten niet. De bouw heeft de officiële goedkeuring van lokale religieuze leiders, onder wie imams."

Een medewerker van Christian Solidarity Worldwide, een organisatie die christenvervolging registreert en aanklaagt, zegt dat president Yudhoyono niets doet tegen de groeiende intolerantie ten opzichte van christenen in Indonesië. "Ze hebben niet alleen gefaald om religieuze minderheden te beschermen, maar in de laatste tien jaar hebben ze wetten ingevoerd die de godsdienstvrijheid schenden."

Bron: Indoweb

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

islam en... 18 mei 2018
Nieuwe online cursus over religie en geweld

Nieuwe online cursus over religie en geweld

Wat is de relatie tussen geloof en geweld?

religie 9 mei 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’