Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Jongeren Time to Turn nemen illegalen in huis

Illegale asielzoekers welkom bij jongeren in Utrecht

in Geloven

Het christelijke jongerennetwerk Time to Turn gaat onderdak verlenen aan vreemdelingen. Haar jaarlijkse Bezielingsfestival staat dit jaar in het teken van gastvrijheid voor illegale asielzoekers. De jongeren zullen daarom tijdelijk vreemdelingen in hun huis opnemen.

Dit jaar voert Time to Turn met haar campagne Grenzeloos actie voor een ruimhartigere behandeling van ongedocumenteerde ('illegale') migranten. Het Bezielingsfestival, dat plaatsvindt in de Pnielkerk in Utrecht, staat met het thema Gastvrijheid ook in het teken van deze campagne. Om gastvrijheid in de praktijk te brengen, zullen Time to Turn'ers die in Utrecht wonen onderdak verlenen aan vreemdelingen. Bovendien zullen de jongeren beschuit met muisjes uitdelen in Utrecht, om de 'geboorte' van nieuwe inwoners van Nederland te vieren en zo vreemdelingen in Nederland te verwelkomen.

Tijdens het festival zal ook Karel Smouter komen spreken, die onder meer bekend is van zijn inzet voor de Vluchtkerk. Ook zal er tijdens het weekend aandacht zijn voor andere thema's waar Time to Turn zich mee bezighoudt, zoals duurzaamheid en eerlijke handel, en is er ruimte voor feest en gezelligheid. Zo zijn er workshops over Dumpster Diving, wordt er een lezing gehouden over Gods economie door journalist Frank Mulder en is er een Plastic Soup Party.

Voor het volledige programma en aanmelding kunnen belangstellenden hier kijken.

Bron: Time to Turn

 

 

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’