Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

HSV populair onder refojongeren

in Geloven

Bijna de helft van de jongeren in de Gereformeerde Gemeenten kiest voor de Herziene Statenvertaling. Dat blijkt uit een enquête van Refoweb.

Ruim de helft (56 procent) van de geënquêteerde jongeren uit de Gereformeerde Gemeenten geeft aan dat ze liever uit een andere Bijbel lezen dan de Statenvertaling. Bijna de helft (47 procent) geeft voorkeur aan de Herziene Statenvertaling (HSV), terwijl 9 procent kiest voor Het Boek, de Groot Nieuws Bijbel of de Nieuwe Bijbelvertaling. De rest houdt het bij de oude vertrouwde Statenvertaling, waarvan de synode van het bevindelijk-gereformeerde kerkverband vorige maand nog uitsprak dat dat dé vertaling is die gemeenteleden zouden moeten gebruiken.
 
Het onderzoek is gehouden onder 383 jongeren van 12 tot 25 jaar uit de Gereformeerde Gemeenten. Refoweb benadrukt dat de uitkomsten niet op een wetenschappelijk verantwoorde manier zijn verkregen, maar ze geven wel een ‘prima indicatie’. De vragen zijn ontleend aan het eerder uitgevoerde onderzoek ‘Bijbellezen in de Gereformeerde Gemeenten’ door Cursus Godsdienst Onderwijs (CGO), waaraan slechts 17 jongeren onder de 25 jaar meededen.
 
Bron: Refoweb

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Meer hulpvragen bij Reformatorisch Meldpunt

reformatorisch| Meer hulpvragen bij Reformatorisch Meldpunt

Aantal meldingen stijgt met 25 procent

Tirza van der Graaf

17 May 2018
Op pad in de christelijke bubbel

kerk| Op pad in de christelijke bubbel

Van dorpshuis tot theater in Reimerswaal

Sjoerd Wielenga

Rechter Vergunst hekelt 'ons-kent-ons' in de kerk

politiek en geloof| Rechter Vergunst hekelt 'ons-kent-ons' in de kerk

'Ik vind het opvallend dat een klager zelden gelijk krijgt van een synode'

Sjoerd Wielenga

6 September 2017