Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Geschorste pater legt zijn verhaal uit

in Mediatips

Kardinaal Wim Eijk heeft onlangs de priester-assistent Harry Huisintveld ontslagen. Dat deed hij naar aanleiding van de mis op Witte Donderdag in de St. Jan de Doper in Vinkeveen. Daarin heeft de pater volgens de kardinaal bewust verschillende onderdelen overgeslagen en is dit voorval niet zijn eerste liturgische misstap. Gisteren was Harry Huisintveld te gast in het EO-radioprogramma Dit Is De Dag.

Huisintveld: “Ik zie het als mijn taak als pastor om mensen bewust te maken van lijden, dood en verrijzenis. Wij vieren op Witte Donderdag de mis. Die gaat volgens vaste regels. Toch probeer ik mijn pastorale taak op me te nemen en iedereen aan te spreken. Hoe kan ik nou zo spreken dat ik de jongeren aanspreek tijdens de mis? Daarvoor gebruik ik dan een heel andere taal. Ik had er behoefte aan om de mis bescheiden en met overtuiging te vieren.”

Bekijk het fragment hierboven en luister hoe de priester zijn verhaal uit de doeken doet.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018
IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

Paus troost huilende jongen en geeft hoopvol antwoord

‘God was trots op jouw vader’