Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Genade gaat verder dan alleen het kruis

Gert Hutten verruilde baan in bedrijfsleven voor predikantschap

in Mediatips

"Ik vind genade echt fantastisch. Niet alleen het kruis, maar alles wat God ons geeft." Predikant en bedrijfstrainer Gert Hutten noemt genade in Andries "een grote ontdekking". "God hoeft niets van mij te krijgen. Hij heeft alles al."

Van nature wil Hutten telkens werken voor God. "Maar elke keer als ik denk 'ik moet', probeer ik dat te vervangen door 'Wat geeft God mij?' God geeft mij zo eindeloos veel. Genade is eerst ontdekken wat God doet, en dan zelf aan het werk."

Overigens vindt Hutten dat we vaak wel veel 'moeten', maar uiteindelijk weinig 'doen'. "We hebben een probleem met doen als christenen. Dat komt misschien wel door de reformatie: goede daden, daar gaat het niet om. Maar gerechtigheid betekent voor mij 'gaan voor recht en gerechtigheid in de wereld. Geloven is heel simpel doen."

ANDRIES, zondagavond 20 oktober om 00.05 uur op NL2

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons