Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Extremisten schieten christenen dood in Syrië

Vijf ongewapende burgers overleden

in Christelijk Nieuws

Moslimextremisten hebben in een christelijk dorp in Syrië zeker vijf ongewapende burgers doodgeschoten. Dat hebben activisten van het Syrische Observatorium voor Mensenrechten woensdag gemeld.

Volgens de activisten schoten sluipschutters vanaf daken op burgers in de plaats Sadad in de provincie Homs. Bij de aanval op Sadad, die maandag begon, zouden strijders betrokken zijn van de terreurgroepen al-Nusra en de Islamitische Staat van Irak.

In Sadad wonen aanhangers van de Syrisch-orthodoxe kerk. In de plaats waren al vluchtelingen uit andere dorpen opgevangen. De ontheemden en een aantal inwoners van Sadad zijn naar de provinciehoofdstad Homs gevlucht.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons