Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Eritrea arresteert 150 biddende christenen

Gebed was bedoeld voor de problemen in het land

in Nieuws

Volgens Release Eritrea, een liefdadigheidsinstelling uit het Verenigd Koninkrijk, hebben Eritrese veiligheidstroepen 150 christenen gearresteerd. De christenen waren samen aan het bidden in Maitemenai, een wijk in het noorden van Asmara. De christenen waren samengekomen om te bidden voor de vluchtelingencrisis en de problemen in het land.

De samenkomst was een initiatief van een ondergronds genootschap dat bekend staat als Hiyaw Amlak (Levende God). Het genootschap is deel van een breed ondergronds netwerk dat sinds 2002 actief is. Toen heeft de Eritrese overheid alle kerken gesloten die niet bij de officieel erkende religieuze groeperingen horen. 

Eritrea is een van de grootste schenders van religieuze rechten. De groeperingen die wel zijn toegestaan, staan onder streng toezicht en lijden ook onder vervolging van uitgesproken leiders. Er wordt gezegd dat het land ongeveer 2000 christenen vasthoudt.  

Bron: Asmarano 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Religie en zingeving doen er wél toe

Religie en zingeving doen er wél toe

Hoe de seculiere NPO achter de feiten aanloopt

Rachèl Koopman

7 juli 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018
Nieuwe online cursus over religie en geweld

Nieuwe online cursus over religie en geweld

Wat is de relatie tussen geloof en geweld?

9 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan