Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Eritrea arresteert 150 biddende christenen

Gebed was bedoeld voor de problemen in het land

in Nieuws

Volgens Release Eritrea, een liefdadigheidsinstelling uit het Verenigd Koninkrijk, hebben Eritrese veiligheidstroepen 150 christenen gearresteerd. De christenen waren samen aan het bidden in Maitemenai, een wijk in het noorden van Asmara. De christenen waren samengekomen om te bidden voor de vluchtelingencrisis en de problemen in het land.

De samenkomst was een initiatief van een ondergronds genootschap dat bekend staat als Hiyaw Amlak (Levende God). Het genootschap is deel van een breed ondergronds netwerk dat sinds 2002 actief is. Toen heeft de Eritrese overheid alle kerken gesloten die niet bij de officieel erkende religieuze groeperingen horen. 

Eritrea is een van de grootste schenders van religieuze rechten. De groeperingen die wel zijn toegestaan, staan onder streng toezicht en lijden ook onder vervolging van uitgesproken leiders. Er wordt gezegd dat het land ongeveer 2000 christenen vasthoudt.  

Bron: Asmarano 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

IJslandse kerk noemt anti-besnijdeniswet ‘Jodenvervolging’

‘Weer terug in 1933’

katholieke kerk 19 april 2018
Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

Dit jaar verrijzen 21 nieuwe kerken in Moskou

‘Ideologische invasie’ Russisch-Orthodoxe Kerk stuit op protest

Gert-Jan Schaap

kerk 16 maart 2018
‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

‘Als jongensbesnijdenis niet meer mag, waarom abortus dan wel?’

Prikkelende vraag van cultuurtheoloog Frank Bosman

Mirjam Hollebrandse

ethisch dilemma 22 februari 2018