Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Drie religies samen in gebedsdienst Nairobi

in Nieuws

Christenen, hindoes en moslims hebben dinsdag samen een gebedsdienst gehouden voor de slachtoffers van de terreuraanval op een winkelcentrum in de Keniaanse hoofdstad Nairobi. Dat meldde de BBC.

Leiders van de verschillende religies zaten in Nairobi naast elkaar op een podium en riepen op tot eenheid, verzoening en genezing. Kinderen van verschillende religieuze en etnische achtergronden lazen vredesboodschappen voor. De dienst werd live uitgezonden op alle nationale tv-zenders.

De Keniaanse president Uhuru Kenyatta, vicepresident William Ruto en oppositieleider Raila Odinga waren bij de gebedsdienst aanwezig.

Bij de aanslag op 21 september en een dagenlange gijzeling kwamen 67 mensen om het leven. De Somalische islamitische terreurbeweging al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Religie en zingeving doen er wél toe

Religie en zingeving doen er wél toe

Hoe de seculiere NPO achter de feiten aanloopt

Rachèl Koopman

7 juli 2018
5 tips voor christenen tijdens ramadan

5 tips voor christenen tijdens ramadan

Wat kunnen christenen voor moslims betekenen?

18 mei 2018
Nieuwe online cursus over religie en geweld

Nieuwe online cursus over religie en geweld

Wat is de relatie tussen geloof en geweld?

9 mei 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan