Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

De blijheid van het bestaan uitstralen, hoe doe je dat?

Kleurrijke Nelleke maakt van elke dag een feestdag

in Nieuws

Gisteren in Geloven op 2 maakten we kennis met de kleurrijke Nelleke. Nelleke wil graag de blijheid van het bestaan uitstralen. Voor haar is elke dag een feestdag!

In Geloven op 2 sprak presentator Herman met Nelleke uit 's-Hertogenbosch. Nelleke is gek op vrolijke kleurtjes en wil daarmee het liefst iedereen in haar omgeving op het spoor van de Heer brengen. “Elke ochtend als ik wakker word, heb ik een babbel met mijn Schepper. Dan zeg ik: ‘joh, het is weer prachtig weer, m’n kop zit er nog op, m’n armen en benen doen het; we maken er weer een feestdag van’.”
 
Nelleke heeft geen makkelijk leven gehad: ze is verkracht en meerdere malen aangerand. Ondanks dat heeft ze nooit gedacht om van het geloof af te stappen. “Dat heeft helemaal niets met mijn geloof in mijn Schepper te maken. Het zou toch van de zotte zijn dat ze dat óók nog kapotgemaakt hadden.”
 
Allemantel
Een aantal jaar geleden heeft een ‘Allemantel’ gemaakt voor de Zoete Lieve Moeder, het Mariabeeld in de Sint-Janskathedraal van ‘s-Hertogenbosch. Daarvoor verzamelde ze lapjes van over de hele wereld. “Ik wilde heel veel mensen betrekken om een mantel te maken waar iedereen van zegt: ‘dat is een geschenk van alleman’.” Via CNN deed ze een oproep die haar 350 lapjes opleverde. Ieder lapje heeft een eigen bijzonder verhaal.
 
Gisteren was Nelleke in de uitzending van Geloven op 2. Kijk hier de fragmenten terug:

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

21 redenen om niet in God te geloven

21 redenen om niet in God te geloven

Theoloog Marinus de Jong schreef boek over moeilijke geloofsvragen

Femke Taale

Heeft God eigenlijk een naam?

Heeft God eigenlijk een naam?

9 vragen over God

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

‘Christenen, doe niet aan yoga!’

Kerk in India waarschuwt gelovigen geen yoga te beoefenen

Gert-Jan Schaap

kerk 20 april 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’