Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Christenen protesteren in Jeruzalem

in Christelijk Nieuws

Een honderdtal christenen hebben in Jeruzalem geprotesteerd tegen de aanhoudende aanvallen tegen christelijke kerken, kloosters en andere christelijke instellingen in Jeruzalem en elders in Israël. Daarmee maakten zij ook hun ongenoegen duidelijk over het onvermogen van de Israëlische overheid om de daders te vatten en het vandalisme een halt toe te roepen.

Bisschop William Shomali, de hulpbisschop van het Latijnse Patriarchaat van Jeruzalem, vertelde aan het missionaire nieuwsbureau Fides: "Dit was een spontane betoging uit protest tegen de aanhoudende aanvallen tegen heilige plaatsen door een kleine minderheid, die het vreedzaam samenleven in gevaar brengt." Sinds februari 2012 hebben jonge ultraorthodoxe joden en kolonisten al tientallen christelijke kerken, kloosters en kerkhoven aangevallen. Ook islamitische gebedshuizen worden geviseerd. Recent was een anglicaans kerkhof in Jeruzalem doelwit. Daar werden grafstenen beschadigd en werden graffiti aangebracht op de muren.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons