Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Christenen protesteren in Jeruzalem

in Nieuws

Een honderdtal christenen hebben in Jeruzalem geprotesteerd tegen de aanhoudende aanvallen tegen christelijke kerken, kloosters en andere christelijke instellingen in Jeruzalem en elders in Israël. Daarmee maakten zij ook hun ongenoegen duidelijk over het onvermogen van de Israëlische overheid om de daders te vatten en het vandalisme een halt toe te roepen.

Bisschop William Shomali, de hulpbisschop van het Latijnse Patriarchaat van Jeruzalem, vertelde aan het missionaire nieuwsbureau Fides: "Dit was een spontane betoging uit protest tegen de aanhoudende aanvallen tegen heilige plaatsen door een kleine minderheid, die het vreedzaam samenleven in gevaar brengt." Sinds februari 2012 hebben jonge ultraorthodoxe joden en kolonisten al tientallen christelijke kerken, kloosters en kerkhoven aangevallen. Ook islamitische gebedshuizen worden geviseerd. Recent was een anglicaans kerkhof in Jeruzalem doelwit. Daar werden grafstenen beschadigd en werden graffiti aangebracht op de muren.

Bron: Kerknet

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Op vakantie naar het Toscane van Israël?

Dit mag je niet missen!

‘Tel Israël’: nieuw stripboek over 70 jaar Israël

‘Tel Israël’: nieuw stripboek over 70 jaar Israël

'Stripverhaal vindt hopelijk zijn weg in het onderwijs'

Bart van Delen

christelijke... 29 juni 2018
Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Israëlische organisatie beloond voor hulp Palestijnse kinderen

Dokter: 'Ik zie geen baby uit Gaza, ik zie een kind'

christelijke... 27 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’