Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bloemstukken met betekenis in ‘Geloven op 2’

in Mediatips

Vandaag in ‘Geloven op 2’ volgen we Hanneke Wassink, die op de jaarlijkse kunstmarkt van Ootmarsum de bezoekers kennis laat maken met het liturgisch bloemschikken en met het verhaal van haar overleden moeder.

In de uitzending zien we hoe Hanneke op de kunstmarkt in Ootmarsum haar bloemsierkunst toont aan het publiek. Ze noemt het ook wel ‘liturgisch bloemschikken’: de bloemstukken hebben altijd een connectie met het thema van de preek. Speciaal voor deze dag maakt ze een bloemstuk dat haar levenspad moet verbeelden.
 
Hanneke is gelovig opgegroeid, maar week op een gegeven moment af van God en koos voor een leven zonder Hem. Totdat ze vijftien jaar geleden haar moeder steeds zieker zag worden. Haar moeder is altijd een gelovige vrouw geweest, maar op haar ziekbed gaf ze toe niet meer te bidden.
 
Tot haar verbazing stelde Hanneke, die al een tijd niet meer in God geloofde, voor om zelf voor haar moeder te bidden. En dat gebed veranderde haar leven. Het deed Hanneke beseffen dat God er misschien toch wel was… Inmiddels heeft Hanneke belijdenis gedaan en is ze met haar man actief lid van de PKN in Ootmarsum. 
 


Bekijk het verhaal van Hanneke vanmiddag in Geloven op 2, 17:05 uur, Nederland 2. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Protestantse gemeente Raalte opent escaperoom

kerk| Protestantse gemeente Raalte opent escaperoom

‘Vind het kind Jezus voordat Herodes dat doet’

7 December 2018
Hoe een gebombardeerde Syrische kerk toch bleef bestaan

kerk| Hoe een gebombardeerde Syrische kerk toch bleef bestaan

'Wij zijn het zoutend zout van de Syrische samenleving'

4 December 2018
'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

vluchtelingen| 'Trots op #kerkasielBethel voor Armeens gezin Tamrazyan'

Derk Stegeman in 'Het Vermoeden', zondag, 11.35 uur, NPO 2

2 December 2018