Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bidden voor de wereld vanachter een hek

Zuster Maria Confidence draagt de wereld in haar hart

in Geloven

Zuster Maria Confidens kan gezien worden als de 'Suster Berkten' van de eenentwintigste eeuw. Sinds ze vrijwillig het klooster in is gegaan, is ze niet meer buiten geweest. In Geloven op 2 zien we hoe ze, vanachter een hek, in gesprek gaat met Mirjam Bouwman.

Net als Suster Bertken vult zuster Maria Confidens het grootste deel van haar tijd met bidden. "Gebed en leven kun je niet van elkaar losdenken, dat is een eenheid." De zuster vertelt dat bidden voor de wereld haar roeping is. "Wij hebben ons teruggetrokken van de wereld, om des te meer te betekenen door ons gebed. We dragen eigenlijk heel de wereld in ons hart."

Het klooster staat middenin een Utrechtse woonwijk. Voor mensen van buitenaf is er gelegenheid om mee te bidden met de zusters. Een vrouw die de dienst bijwoont, vertelt over de kracht die ze krijgt van God wanneer ze bidt in het klooster. "Vertrouw op God de Vader, en alles wordt geleid!"

 

Geloven op 2 is deze week in Utrecht.

 

Geloven op 2, elke week van maandag t/m donderdag rond de klok van 17:00 uur op NL2.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons