Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Basisschoollesje: ‘Christenen vermoorden hoort erbij’

Legale christenhaat in Pakistaanse schoolboeken

in Nieuws

‘Het doden van christenen is een doel dat bereikt moet worden om martelaarschap te verkrijgen.’ Die boodschap wordt op veel basisscholen in Pakistan verkondigd, meldt The Christian Post.

De bevindingen zijn gebaseerd op een rapport van het Middle East Media Research Institute (MEMRI). Uit het rapport blijkt dat officiële en onafhankelijke media, regeringsleiders en religieuze geleerden haat mogen uiten tegenover religieuze minderheden. ‘De verdrukking van Pakistaanse christenen en andere minderheden neemt toe door de legitimatie van haat in schoolboeken, het regeringsbeleid en diensten in moskeeën en religieuze gemeenten,’ meldt het rapport.
 
En van die haat wordt in de praktijk veel gemerkt. De aartsbisschop van Karachi maakte bekend dat christenen in het land, vooral in jonge kinderen in scholen, onder constante druk staan om zich tot de islam te bekeren. “Niet-moslims worden als tweederangs burgers neergezet in schooltekstboeken. Leerlingen moeten essays schrijven met de opdracht: ‘Moedig door middel van een brief je vriend aan om zich tot de islam te bekeren’."
 
Shah Farman, een ambtenaar bij een regionale politieke partij, reageert: "Jihad is onderdeel van ons geloof. We komen niet terug op onze beslissing."
 
Bron: The Christian Post 
Foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan