Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Asielzoekers opnieuw tijdelijk in kerk

Oud-vluchtkerkbewoners slapen komende nacht in leegstaande kerk

in Nieuws

De uitgeprocedeerde asielzoekers die al ruim een jaar door Amsterdam zwerven, hebben weer een nieuw, tijdelijk onderkomen gevonden. In de nacht van woensdag op donderdag zijn ze welkom in een leegstaande kerk in Amsterdam-Noord. Dat meldde een woordvoerster van de protestgroep 'Wij blijven hier' woensdag.

De 159 illegalen staan op straat nadat ze maandagochtend de Vluchtflat waar ze sinds mei verbleven, moesten verlaten. De eerste nacht werden ze opgevangen in een gekraakt pand aan de Overtoom, de nacht daarop mochten ze doorbrengen in een kerkgebouw in Watergraafsmeer. Woensdag zet de kerk in Noord haar deuren voor één nacht open. Waar de groep daarna naartoe gaat, is nog niet bekend, maar volgens de woordvoerster stromen de aanbiedingen binnen. "Vooral kerken bieden hun hulp aan. Er is grote bereidheid in de stad om deze mensen onderdak te bieden."

De gemeente Amsterdam liet maandag weten geen opvang meer te faciliteren. Staatssecretaris Fred Teeven bood maximaal 12 weken onderdak aan in het asielcomplex in Ter Apel, voor hen die bereid zijn mee te werken aan terugkeer. Daarvoor meldde niemand zich aan.

De asielzoekers zijn afhankelijk van particuliere initiatieven. Volgens de woordvoerster krijgt de groep 'ontzettend veel hulp' van Amsterdammers die onder meer eten bereiden en transport verzorgen.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Friese kerken nu ook online te bekijken

Friese kerken nu ook online te bekijken

Foto's en video's van kerken bij elkaar op één site

kerk 5 juli 2018
‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘Atheïstische dominee’ Klaas Hendrikse overleden

‘God bestaat niet, hij gebeurt’

atheïsme 28 juni 2018
Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

Voorganger schrijft 'open brief aan kerktwijfelaars'

‘Val op zondag gewoon eens binnen’

Mirjam Hollebrandse

geloofsvragen 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’