Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

"Asielzoekers mogen niet meer op straat"

Raad van Europa reageert op klacht PKN

in Nieuws

Uitgeprocedeerde asielzoekers mogen niet meer zonder voorzieningen op straat worden gezet. VluchteningenWerk meldt donderdag dat het Europees Comité voor Sociale Rechten dat heeft besloten. De overheid moet zorgen voor opvang, kleding en voeding, zo meldt Advocaat Pim Fischer op zijn website. Fischer en zijn collega Jelle Klaas adviseren de Conference of European Churches, die de klacht indiende bij de het comité.

Het comité is onderdeel van de Raad van Europa en reageerde hiermee op een klacht van de Protestantse Kerk in Nederland.

Mensen zonder verblijfsvergunning "lopen het risico op ernstige en onherstelbare schade aan hun leven als zij uitgesloten worden van opvang, voedsel en kleding", citeert Fischer uit de beslissing. "De Staat moet daarom alle mogelijke maatregelen nemen waardoor hun basisbehoeften worden gewaarborgd." Er moeten op landelijk en regionaal niveau voorzieningen worden getroffen en de Staat moet ook aan het comité melden welke maatregelen hij heeft getroffen.

VluchtelingenWerk is blij met de beslissing van het comité: "Dit betekent een einde aan de vaak onmenselijke omstandigheden waarin uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland leven."

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

Zo trekt deze kerk steeds meer buitenstaanders

‘Wij zijn niet bang nieuwe dingen te proberen’

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Wie is nieuwe PKN-voorzitter Saskia van Meggelen?

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 20)

Bart van Delen

14 mei 2018
Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

9 maart 2018