Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Arrestaties na aanslag op kerk Egypte

in Nieuws

Egypte heeft maandag vijf personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslag een dag eerder op een koptische kerk. Volgens de autoriteiten zijn vier verdachten lid van de Moslimbroederschap. De vijfde verdachte zou lid zijn van een terroristische organisatie

Gemaskerde mannen op een motor schoten zondag op bruiloftsgasten die stonden te wachten bij een kerk in een buitenwijk van de Egyptische hoofdstad Caïro. Vier mensen werden gedood, onder wie twee meisjes. Ook vielen er circa 15 gewonden.

Ongeveer 10 miljoen van de ruim 80 miljoen Egyptenaren zijn christenen.

 

Bron & foto: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kopten in Nederland 'bang en verdrietig'

Kopten in Nederland 'bang en verdrietig'

Bisschop Arseny: 'We moeten voor elkaar broers en zussen zijn'

Koptische Kerk
Egypte valt doelen IS in Libië aan

Egypte valt doelen IS in Libië aan

Zeven dagen van nationale rouw

Koptische Kerk
IS onthoofdt 21 Koptische christenen in Libië

IS onthoofdt 21 Koptische christenen in Libië

Deel jouw gebed voor de Kopten onder dit artikel

Koptische Kerk

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips