Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Amsterdam moet kerken steunen bij opvang vluchtelingen'

in Nieuws

Amsterdam moet particuliere initiatieven steunen voor de uitgeprocudeerde asielzoekers uit de zogenoemde Vluchtflat. Dat heeft de gemeenteraad van Amsterdam bepaald.

(imported body)

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam gaat er bij staatssecretaris Fred Teeven op aandringen een tijdelijke opvanglocatie in de Randstad te openen waar de rondzwervende uitgeprocedeerde asielzoekers uit de Vluchtflat terechtkunnen. 

Mocht de staatssecretaris niets voelen voor een tijdelijke opvanglocatie met een open regime, dan wil de raad dat Amsterdam particuliere initiatieven toestaat en ondersteunt.

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers kreeg sinds mei onderdak in de zogenoemde Vluchtflat in de hoofdstad. Daar moesten ze maandagochtend weg. Van woensdag op donderdag krijgt de groep voor de tweede keer deze week onderdak in een kerk.

Van der Laan sprak de hoop uit dat kerken in de stad onderdak blijven aanbieden, zolang er geen oplossing komt vanuit de landelijke politiek. Hij beloofde de kerken daarin te ondersteunen. 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Congolese christenen halen geld op voor vluchtelingen

Congolese christenen halen geld op voor vluchtelingen

"We wilden graag iets terug doen"

vluchtelingen
Nederlandse kerken worstelen met asielzoekers

Nederlandse kerken worstelen met asielzoekers

Kerken worstelen met de vraag hoe zij moeten omgaan met asielzoekers die zich tot het christendom bekeren. Dat blijkt uit een rondgang van NRC langs...

vluchtelingen
Christenen en moslims Zweden in actie voor vluchtelingen

Christenen en moslims Zweden in actie voor vluchtelingen

In Zweden hebben christenen en moslims de handen ineen geslagen voor de opvang van vluchtelingen. Dat meldt het Reformatorisch Dagblad, op basis van...

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans