Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Amsterdam moet kerken steunen bij opvang vluchtelingen'

in Christelijk Nieuws

Amsterdam moet particuliere initiatieven steunen voor de uitgeprocudeerde asielzoekers uit de zogenoemde Vluchtflat. Dat heeft de gemeenteraad van Amsterdam bepaald.

(imported body)

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam gaat er bij staatssecretaris Fred Teeven op aandringen een tijdelijke opvanglocatie in de Randstad te openen waar de rondzwervende uitgeprocedeerde asielzoekers uit de Vluchtflat terechtkunnen. 

Mocht de staatssecretaris niets voelen voor een tijdelijke opvanglocatie met een open regime, dan wil de raad dat Amsterdam particuliere initiatieven toestaat en ondersteunt.

De groep uitgeprocedeerde asielzoekers kreeg sinds mei onderdak in de zogenoemde Vluchtflat in de hoofdstad. Daar moesten ze maandagochtend weg. Van woensdag op donderdag krijgt de groep voor de tweede keer deze week onderdak in een kerk.

Van der Laan sprak de hoop uit dat kerken in de stad onderdak blijven aanbieden, zolang er geen oplossing komt vanuit de landelijke politiek. Hij beloofde de kerken daarin te ondersteunen. 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons