Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Zendeling nog steeds gevangen in Noord-Korea

Hoop op vrijlating door vriend van Kim Jong-un was tevergeefs

in Nieuws

November vorig jaar werd de Amerikaanse christen Kenneth Bae in Noord-Korea gearresteerd tijdens een van zijn zendingsreizen. De ex-topbasketballer Dennis Rodman zou de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un kunnen overtuigen Bae vrij te laten, maar die hoop was tevergeefs. Dat meldt het ND.

Kenneth Bae werd beschuldigd van verboden zendingsactiviteiten en pogingen om de Noord-Koreanen aan te drijven tot omverwerping van de dictatuur in hun land. Op 30 april 2013 werd Bae veroordeeld tot vijftien jaar dwangarbeid. Vorige maand werd duidelijk dat hij ernstig ziek is. Zo heeft hij hartproblemen en lijdt hij aan diabetes.
 
Ex-topbasketballer Dennis Rodman zorgde voor hoop op vrijlating van Bae. Hij en dictator Kim Jong-un zijn namelijk naar eigen zeggen ‘vrienden voor het leven’ en delen hun passie voor de sport basketbal. Rodman had voor zijn vertrek naar Pyongyang, begin vorige week, laten weten dat hij zich mogelijk bij Kim sterk zou maken voor de vrijlating van Bae. Hij keerde zaterdag echter terug zonder de zendeling.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

D66-voorman Pechtold: 'Wij zijn niet antichristelijk'

D66-voorman Pechtold: 'Wij zijn niet antichristelijk'

'Heb je ooit de moeite gedaan om je in mij te verdiepen?'

Sjoerd Wielenga

8 oktober 2018
'In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God'

'In vrijheid heb ik gekozen om afhankelijk te zijn van God'

Interview met Don Ceder: advocaat, bestuurder en lijsttrekker

Femke Taale

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Antwoordbrief van Tijs aan Klaas Dijkhoff

Geachte heer Dijkhoff, Vooruit: beste Klaas,

Tijs van den Brink

20 september 2018