Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vrouw bisschop Anglicaanse Kerk in Europa

in Christelijk Nieuws

De Anglicaanse Kerk krijgt voor het eerst op de Britse eilanden een vrouw als bisschop. Pat Storey is vrijdag benoemd tot bisschop van Meath and Kildare, een anglicaanse kerkprovincie in Ierland. Storey zei in een opgetogen reactie dat "de kerk een belangrijke stap heeft genomen'' en ,,ik wist dat dit op het juiste moment ging gebeuren''.

De Anglicaanse Kerk ontstond begin 16e eeuw in Engeland tijdens de reformatie in West-Europa. Ongeveer 80 miljoen mensen behoren nu tot de anglicaanse gemeenschap, van wie er circa 400.000 in Ierland wonen. Bijna tweederde van hen in Noord-Ierland. De Noord-Ierse Storey is 53 jaar oud, is gehuwd en heeft twee kinderen. Anglicaanse kerken in Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en de VS hebben al vrouwen als bisschop, de Engelse anglicaanse kerk niet.
 


Bron: ANP
Foto: The Church of Ireland

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons